Kate Veg & Gluten free
Pórkový krém se slunečnicovými semínky
Polévky před více než 9 roky z www.prozeny.cz
Ingredience
- 1 větší pórek, 1 mrkev, 1 bramboru, 1 cibuli, 50 g másla, 1,5 litru zeleninového vývaru, hrst slunečnicových semínek, 200 g bílého jogurtu řeckého typu, sůl, pepř
Postup
V hrnci rozpusťte máslo a dejte na něm lehce zesklovatět cibuli pokrájenou nahrubo. Poté přisypte nastrouhanou mrkev a pórek nakrájený najemno. Chvíli společně opékejte, dokud zelenina nedostane zlatavou barvu. Zalejte vývarem, přidejte nakrájené brambory a vařte, dokud nejsou měkké. Nakonec polévku rozmixujte, osolte a opepřete. Podávejte s lžící jogurtu a posypanou opraženými slunečnicovými semínky.