Kate Veg & Gluten free
Polévka s kapustičkami a sýrem
Polévky před více než 9 roky z www.prozeny.cz
Ingredience
- 2 lžíce oleje, 1 cibuli, 200 g růžičkové kapusty, 1 bramboru, 2 stroužky česneku, 400 ml zeleninového vývaru, 100 ml smetany ke šlehání, 50 g proužků čedaru, sůl a čerstvě mletý pepř, svazek koriandru
Postup
V hrnci rozpalte olej a opečte na něm nahrubo nakrájenou cibuli. Po chvilce přidejte na půlky nakrájené kapustičky a kostičky oloupané brambory. Doplňte plátky česneku, nechte krátce prohřát a vše zalijte vývarem. Vařte asi 15 minut, nakonec polévku rozmixujte, zahustěte smetanou a dochuťte solí a pepřem. Podávejte posypané čedarem a nasekaným koriandrem.