Kate Veg & Gluten free
Plněné papriky s baharatem
Zelenina před více než 9 roky z fresh.iprima.cz
Ingredience
- 1 šálek dlouhozrnná rýže
- 2 ks rajčata, jemně nasekaná
- 1 ks cibule, větší, jemně nasekaná
- 1 hrnek hladkolistá petržel, jemně posekaná
- 1/2 šálku máta, jemně posekaná
- 125 ml olivový olej
- 80 ml citronová šťáva
- 11/2 lžičky sůl
- 2 lžičky koření BAHARAT
- 6 ks červené papriky
Postup
Předehřejte troubu na 170 °C.
V kastrolu smíchejte rýži, rajčata, cibuli, bylinky, olivový olej, citronovou šťávu, sůl a baharat. Přidejte 300 ml vody a promíchejte. Rychle přiveďte k varu, ztlumte plamen, přiklopte a vařte zhruba 12 minut, než se tekutina vsákne do rýže. Rýži vyklopte na tác a nechte vychladnout.
Mezitím odkrojte paprikám vršky a nevyhazujte je. Odstraňte semínka a světlé membrány. Rozestavte je do pekáčku, raději těsněji k sobě, ať se nekácí.
Naplňte papriky ochucenou rýží, přiklopte „víčka“. Pokapte olivovým olejem a mírně osolte. Nalijte do pekáčku asi 150 ml vody a strčte ho do trouby. Pečte 35 minut. Nejlíp chutnají vlažné.