Kate Veg & Gluten free
Pánev s kapustou a granátovým jablkem
Zelenina před více než 9 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 3 lžíce panenského olivového oleje
- 2 čekankové puky, nakrájené podélně na silné plátky
- 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 250 g listů mladé kapusty, pokrájené
- 1 lžíce strouhané kůry z biocitronu
- mořská sůl a čerstvě drcený pepř
- 1 granátové jablko, vyloupaná jadérka a zachycená šťáva (video krok za krokem)
- hrst estragonových lístků
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 1 lžíce krupicového cukru
- 400 g burraty nebo dobré mozzarelly
Postup
1 V pánvi rozpalte lžíci olivového oleje. Přidejte čekanku a opékejte ji 2–3 minuty dozlatova. Vhoďte česnek a opékejte jej cca 30 sekund, pak přisypte kapustu a míchejte další 2 minuty. Přidejte citronovou kůru, osolte, opepřete a opékejte ještě 1–2 minuty. Stáhněte z ohně, přidejte granátová jadérka a estragon a promíchejte.
2 Zvlášť prošlehejte ocet, granátovou šťávu, cukr a zbylý olivový olej. Promíchejte zálivku se zeleninou. Rozdělte na talíře, ozdobte sýrem a podávejte.