Kate Veg & Gluten free
Noky z ricotty se šalvějovým máslem
Gnocchi před více než 9 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 250 g ricotty
- 1 žloutek
- sůl
- 30 g strouhaného parmazánu
- 1/2 hrnku hladké mouky
- NA MÁSLO
- 2 lžíce másla
- 1 lžička listů čerstvé šalvěje (lze použít i sušenou)
Postup
1 Do velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu. Z ricotty, žloutku, soli, parmazánu a hladké mouky vytvořte lehce lepkavé tužší těsto a pomoučenýma rukama z něj vytvarujte válečky. Ty pak rozkrájejte na proužky o tloušťce 1 cm a zmáčkněte je vidličkou, aby hezky vypadaly. Noky vhoďte do vroucí vody a povařte 1–2 minuty.
2 Na pánvi rozehřejte máslo společně se šalvějí, chvíli opékejte, pak osolte. Máslem před podáváním noky přelijte.