Kate Veg & Gluten free
Mrkvové placičky s bylinkovým dipem
Placičky, karbanátky před více než 9 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 250 g mladé mrkve, očištěné
- 2 jarní cibulky
- 1 stroužek česneku
- 4 snítky tymiánu
- 2 lžíce libovolné mouky (viz Něco navíc)
- 1 velké vejce
- sůl a pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- NA DIP
- 1/2 svazku pažitky
- 1/2 krabičky řeřichy
- 150 g zakysané smetany
- 2 lžíce jogurtu
- sůl a barevný pepř
Postup
1
Mrkev najemno nastrouhejte. Bílé a světlezelené části jarních cibulek nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a rozdrťte. Tymián operte, osušte a lístky otrhejte. Všechny přísady vložte do mísy a smíchejte s moukou a vejcem. Osolte a opepřete.
2
Na dip nasekejte pažitku a řeřichu. Zakysanou smetanu smíchejte s jogurtem, solí a pepřem a přidejte bylinky.
3 V pánvi rozehřejte olej. Z mrkvové směsi tvarujte malé hromádky, zploštěte je vidličkou a na středním plameni opékejte z každé strany 3–4 minuty. Podávejte s dipem.