Kate Veg & Gluten free
Minestrone s cuketovými nudlemi a vegan parmezánem
Polévky před více než 9 roky z delicious-blog-lucie.blogspot.cz
Ingredience
- Polévka:
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1 cuketa
- 1 plechovka rajčat
- hrst cherry rajčat
- 100 g cizrny v suchém stavu
- rozmarýn, tymián
- sůl, pepř
- hrst pampelišek/špenátu
- Parmazán:
- 3 lžíce lahůdkového droždí
- 3 lžíce drcených konopných semínek
Postup
Přes noc jsem si dala namočit cizrnu. Slila jsem vodu, zalila čerstvou a uvařila spolu s jakýmikoliv bylinkami, trvá to zhruba půl hodiny. Kdo si chce práci ulehčit, použije cizrnu z plechovky.
Mezitím co se vařila cizrna jsem na olivovém oleji osmahla nadrobno nakrájenou cibulku, poté přidala česnek, mrkev, petržel a zalila vodou a přidala rajčata z plechovky.
Zatímco se vařila polévka jsem si vyrobila nudle. Jednoduše jsem nakrájela 1/2 cukety na tenké plátky pomocí škrabky na brambory a poté ostrým nožem nakrájela na co nejtenčí nudličky. Na parmazán jsem jednoduše promíchala lahůdkové droždí s konopným semínkem. Ještě jsem si mezitím vyrobila domácí pesto, tentokrát z libečku, slunečnicových semínek, olivového oleje a soli.
Po 15 minutách, co se mi vařila polévka, jsem přidala druhou polovinu cukety nakrájenou na drobné kostičky, cherry rajčata a cizrnu. Dochutila jsem solí, pepřem, rozmarýnem, tymiánem a vařila dalších 10 minut. Těsně před dokončením jsem ještě vmíchala omyté pampelišky.
Před podáváním jsem do misek vložila nudle, zalila polévkou, pokladla pestem a zasypala parmazánem.