Kate Veg & Gluten free
Mexický kukuřičný salát
Saláty před více než 9 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 30–50 g nakládaných chilli papriček jalapeños, nasekaných
- 1 červená chilli paprička, zbavená semen a nasekaná
- 2 lžíce limetové šťávy + 1 limeta navíc
- 1 lžíce panenského olivového oleje
- 4 klasy cukrové kukuřice bez šustí a chmýří (viz Tipy & triky)
- 4 dlouhé zelené chilli papričky
- 360 g sýra na grilování (např. haloumi), nakrájeného na plátky
- 400g konzerva červených fazolí ve slaném nálevu, slitých a propláchnutých
- hrst listů čerstvého koriandru
- 2 saláty little gem, rozebrané na listy
- sůl a čerstvě drcený pepř
Postup
1 Smíchejte v míse jalapeños, červenou chilli papričku, limetovou šťávu a olivový olej. Osolte a opepřete.
2 Rozpalte grilovací pánev nebo gril a rozložte na něj celé kukuřice. Grilujte je asi 20 minut a během grilování průběžně otáčejte. Z opečených klasů seřízněte zrna a odložte je stranou. Potom opečte na grilu zelené chilli papričky; z každé strany asi 4 minuty. Oloupejte je, zbavte semen a nakrájejte na proužky. Nakonec na grilu opečte z obou stran plátky sýra; trvá to 2–3 minuty.
3 Promíchejte v míse kukuřici, opečené chilli papričky, fazole, koriandr a listy salátu s dresinkem. Podávejte s grilovaným sýrem a skrojky limety.