Kate Veg & Gluten free
Chlodnik
Polévky před více než 9 roky z www.jenprozeny.cz
Ingredience
- 2 červené řepy, sůl, 500 g zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, 1 salátovou okurku, 1 svazek ředkviček, 2 jarní cibulky, hrst sekaného kopru, dle chuti nálev z nakládaných okurek, drcený černý pepř, dle chuti cukr, 2 vejce
Postup
1. Řepy oloupeme, nastrouháme nahrubo a vsypeme do hrnce. Zalijeme je vodou, osolíme a asi 30 minut necháme vařit.
2. V zakysané smetaně rozmícháme mouku a přilijeme ji do základu na polévku. Vše povaříme ještě asi 5 minut. Pak hrnec odstavíme a základ necháme vychladnout.
3. Okurku oloupeme, ředkvičky a cibulky očistíme. Vše nakrájíme nadrobno a společně s koprem přidáme do hrnce. Polévku dochutíme nálevem z okurek, solí a pepřem, popř. cukrem. Polévku podáváme chlazenou, s kouskem vejce vařeným natvrdo.