Kate Veg & Gluten free
Letní polévka s okurkovým okem
Polévky před více než 9 roky z www.jenprozeny.cz
Ingredience
- 3 červené papriky, 1 chilli papričku, 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 1 větší mrkev, olivový olej, 400 g sekaných rajčat z konzervy, 500 ml zeleninového vývaru, sůl, mletý černý pepř, 1/2 salátové okurky, 150 g bílého jogurtu řeckého typu, pár lístků máty
Postup
1. Papriky a chilli papričku očistíme, cibuli, česnek a mrkev oloupeme. Chilli papričku, cibuli a česnek nasekáme nadrobno, papriky s mrkví nakrájíme na malé kousky.
2. V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli s česnekem a chilli papričkou. Pak přisypeme papriky s mrkví a orestujeme je.
3. Zeleninu zalijeme rajčaty a vývarem a 15 minut povaříme. Polévku rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem.
4. Okurku oloupeme, zbavíme semínek, nakrájíme na malé kostičky a promícháme s jogurtem a nasekanou mátou. Dochutíme solí a pepřem.