Kate Veg & Gluten free
Květák v tempuře
Zelenina před více než 9 roky z www.albert.cz
Ingredience
- 150 g kukuřičné mouky
- 75 g hladké mouky + na poprášení
- 2 lžičky kypřicího prášku
- slunečnicový olej na smažení
- 1 květák (cca 1 kg), pokrájený na tenké plátky
- sójová omáčka
- 1 červená chilli paprička
- 300 g majonézy
- 1–2 lžičky wasabi
- limetková šťáva podle chuti
Postup
1. Smíchejte majonézu, wasabi a limetkovou šťávu podle chuti. Dejte chladit.
2. Obě mouky, kypřicí prášek a 430 ml ledové vody promíchejte v míse do těstíčka. Dávejte pozor, abyste ho nepřešlehali.
3. V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje, každý plátek květáku nejprve poprašte moukou, pak jej obalte v těstíčku a nakonec osmažte z obou stran dozlatova. Nechte okapat na ubrousku a podávejte s majonézou a sójovou omáčkou promíchanou s kousky chilli papričky.