Kate Veg & Gluten free
Křupavý cizrnový salát
Saláty před více než 9 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 200 g bulguru
- 50 g piniových jadérek nebo loupaných mandlí
- středně velký pórek, najemno nakrájený
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- šťávu ze 2 velkých citronů
- 50 g hrozinek
- 300 g konzervované nebo předem uvařené cizrny (seženete v supermarketech)
- 4 lžíce čerstvých, najemno nasekaných bylinek (petrželka, pažitka, libeček, koriandrové lístky)
- sůl a pepř
- barevnou zeleninu na ozdobu
Postup
1. Bulgur uvařte podle návodu na obalu a nechte vychladnout. Piniová jadérka nebo mandle opražte na pánvi na sucho, až zezlátnou a začnou vonět.
2. Všechny ingredience smíchejte v salátové míse, ochutnejte a případně ještě dolaďte kořením. Podávejte ozdobené jemně nakrájenou zeleninou.