Kate Veg & Gluten free
Chřest s křupavou citronovou strouhankou
Zelenina před více než 9 roky z fresh.iprima.cz
Ingredience
- 12–16 ks středně silné chřestové výhonky
- 2 lžíce olivový olej
- 30 g den starý bílý chléb, nadrobený
- 1 stroužek česnek, oloupaný a nastrouhaný
- 1 ks citron
- 1 lžíce čerstvá hladkolistá petrželka, nasekaná
- undefined sůl
- undefined čerstvě namletý černý pepř
Postup
Rozehřejte kastrol. Chřestové výhonky obalte asi v polovině oleje a po dávkách je restujte na mírném ohni, dokud nebudou měkké. Potom je odložte na zahřátý pečicí plech.
Mezitím rozehřejte zbytek oleje na pánvi a na střední teplotě opékejte za stálého míchání chlebové drobky a česnek, dokud nebudou zlatavé. Odstavte z plotny, vmíchejte kůru z půlky citronu, petrželku a koření.
Citron nakrájejte na klínky a ty nechte na plotně trochu opéci.
Podávejte na zahřátých talířích, posypané strouhankou, s klínky citronu na pokapání.
Prima tip: Zkuste péct naolejované chřestové výhonky v troubě na 180 °C asi 20–25 minut.