ETA
Čokoládový chlebíček s červenou řepou
Sladké mámení před více než 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 1 velká červená řepa (asi 175 g), uvařená a nakrájená nahrubo
- 200 g hladké mouky
- špetka soli
- 100 g kakaa holandského typu
- 1 lžička kypřicího prášku
- ½ lžičky jedlé sody
- 250 g třtinového cukru
- 3 vejce
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 200 ml slunečnicového oleje
- 100 g tmavé čokolády (ne příliš hořké), nasekané na kousky
- šlehačka k podávání
Postup
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 180 °C a chlebíčkovou formu vyložte pečicím papírem. Řepu rozmixujte v kuchyňském robotu. Přidejte zbylé přísady kromě oleje a čokolády. Znovu prožeňte mixérem, jednou či dvakrát seškrábněte hmotu ze stěn. Do zcela hladké směsi za stálého mixování pramínkem přilévejte olej tak, abyste získali krém konzistencí připomínající majonézu. Vypněte a vmíchejte čokoládu.
2 Dejte těsto do chlebíčkové formy a pečte asi hodinu – zapíchnutá špejle by měla vyjít čistá, bez vlhkých drobků. Upečený dezert nechte asi deset minut chladnout ve formě, pak ho přesuňte na mřížku. Podávejte nakrájené na plátky, ideálně se šlehačkou.