Kate Veg & Gluten free
Hummus s medvědím česnekem
Pomazánky, paštiky před více než 9 roky z delicious-blog-lucie.blogspot.cz
Ingredience
- 100 g cizrny v suchém stavu
- pár kapek citrónové šťávy
- 2 lžíce domácí tahini
- 3 lžíce olivového oleje
- + navíc trocha vody
- hrst medvědího česneku
- sůl
Postup
Cizrnu jsem si přes noc namočila. Ráno jsem slila vodu, napustila čerstvou a uvařila doměkka, zhruba 30 - 40 minut. Poté jsem zbylou vodu slila a cizrnu rozmixovala s citrónovou šťávou, tahini, olivovým olejem, vodou a omytým medvědím česnekem. Dochutila jsem pouze solí a opět mixovala až vznikla hladká pasta.
Množství vody závisí, jak máte rádi hummus jemný a tekutý. Já preferuji spíš tužší, jak vidíte na fotce.