Kate Veg & Gluten free
Hříbkové gnocchi v žampionové omáčce
Gnocchi před více než 9 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 3 lžíce olivového oleje
- hrst šalvějových lístků
- 3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 200 g krémových (hnědých) žampionů
- 100 g hlívy královské
- 250 ml smetany ke šlehání
- sůl a čerstvě mletý pepř
- hrst strouhaného parmazánu
- NA GNOCCHI
- základní těsto na gnocchi
- 25 g sušených hříbků
Postup
1 Hříbky zalijte 500 ml vroucí vody a nechte 5 minut nabobtnat. Sceďte a 60 ml tekutiny uchovejte. Těsto na gnocchi připravte jako v základním receptu, jen k bramborám spolu s parmazánem a moukou přidejte nasekané hříbky. Krájejte noky dlouhé 4 cm.
2 V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, vhoďte šalvějové lístky (pár si jich nechte stranou) a opékejte 1–2 minuty dokřupava. Vyjměte a nechte okapat na papírových utěrkách.
3 Do uvolněné pánve dejte zbývající olej a opékejte na něm česnek a pokrájené houby 5–6 minut dozlatova. Osolte a opepřete, přidejte smetanu a odloženou vodu ze sušených hříbků, přiveďte k varu a vařte 3–4 minuty, až omáčka trochu zhoustne.
4 Noky vařte po částech ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty, až vyplavou k hladině. Vybírejte děrovanou sběračkou. Přidejte k omáčce a zlehka promíchejte. Přendejte do pekáčku a posypte parmazánem a šalvějí. Noky můžete ještě 10 minut zapékat v troubě předehřáté na 220 °C.