Kate Veg & Gluten free
Houbovo-bramborové kari
Houby před více než 9 roky z www.albert.cz
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nasekaná nahrubo
- 1 velká brambora, nakrájená na kousky o velikosti sousta
- 1 lilek, nakrájený na kousky o velikosti sousta
- 250 g hlívy ústřičné, nakrájené na kousky o velikosti sousta
- 2 lžíce kari pasty
- 150 ml zeleninového bujonu
- 1x 400ml plechovka kokosového mléka
- sůl, koriandr
Postup
Olej rozpalte ve velkém hrnci. Přidejte cibuli a bramboru, přiklopte a na malém plameni duste pět minut, dokud brambora nezačne měknout. Přidejte lilek, hlívu a pár minut povařte. Promíchejte a přidejte kari pastu, vlijte zeleninový vývar a kokosové mléko. Přiveďte k varu a nechte 15 minut probublávat, aby vše změklo. Osolte podle chuti a servírujte zasypané čerstvým koriandrem.