Kate Veg & Gluten free
Fazolový dip s pečeným fenyklem
Pomazánky, paštiky před více než 9 roky z delicious-blog-lucie.blogspot.cz
Ingredience
- 50 g bílých fazolí
- 1 fenykl
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička olivového oleje
- sůl, pepř
- 1 lžíce olivového oleje
- pár kapek citrónové šťávy
- 30 g Gran Moravie/parmazánu + na posypání
Postup
Večer předem jsem si namočila fazole. Následující den jsem slila vodu, zalila fazole čerstvou vodou a uvařila doměkka. Kdo si chce práci ulehčit, sáhne po plechovce, ale můj názor znáte :-).
Omytý fenykl jsem nakrájela na menší kousky. Rozprostřela jej na pečícím papírem vyložený plech. Přidala neoloupané stroužky česneku, dochutila solí, pepřem, pokapala olivovým olejem a opatrně promíchala. Dala jsem péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na 30 minut.
Pak už jsem jen vymačkala upečený česnek a spolu s fenyklem, fazolemi, olivovým olejem, citrónovou šťávou a parmazánem rozmixovala v hladkou pěnu. Hmotu jsem přendala do zapékací nádobky, posypala dalšími hoblinkami parmazánu a dala zapéct asi na 15 minut.
Před podáváním jsem posypala zbylé lístky fenyklu a podávala s nakrájenými kousky mrkve.