Kate Veg & Gluten free
Falafelové burgery
Placičky, karbanátky před více než 9 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 400 g konzerva cizrny, slitá
- 1 červená cibule, nahrubo nasekaná
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 1 hrst nasekané petrželky
- 1 lžička mletého (římského) kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- ½ lžičky harissy nebo mletého chilli
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- sůl na dochucení
- k podávání
- opečená pita + 200 g hotové rajčatové
- omáčky + rukola nebo listový salát
Postup
Cizrnu osušte kuchyňským papírem. Spolu s 2/3 cibule, česnekem, petrželkou, kořením, moukou a trochou soli ji do téměř hladka pořádně zpracujte mixérem nebo chopperem. Pak z hmoty rukama zformujte 4 koláčky.
Na nepřilnavé pánvi zahřejte olej a rychle opečte burgery, stačí 3 minuty z každé strany, do světle zlatova. Podávejte s opečenou pitou, rajčatovou omáčkou, zbývající cibulí a zelenými listy.