Kate Veg & Gluten free
Dýňové rizoto
Risotto, rýže před více než 9 roky z www.albert.cz
Ingredience
- 1 kg dýně Hokkaido, nakrájené na kousky
- 3 lžíce olivového oleje
- malý svazek šalvěje
- 2 varné sáčky kulatozrnné rýže
- 1,5 l zeleninového bujonu, horkého
- 50 g másla
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 1 malá sklenička bílého vína
- 50 g parmazánu + na posypání
Postup
Troubu předehřejte na 220 °C. Kousky dýně promíchejte se lžící oleje a polovinou nasekaných šalvějových lístků. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte třicet minut dozlatova. Mezitím vložte dva sáčky rýže do hrnce, zalijte vývarem a vařte patnáct dvacet minut. V jiném hrnci rozpusťte polovinu másla, přisypte cibuli a osm až deset minut za občasného míchání opékejte. Přidejte okapanou rýži, vlijte víno a za občasného jej nechte odpařit. Zbylé šalvějové lístky opečte na oleji dokřupava. Polovinu pečené dýně rozmixujte na pyré a spolu se sýrem a zbylým máslem vmíchejte do rýže. Nechte pár minut stát. Na konec do rizota přidejte pečené kousky dýně, ozdobte šalvějí a posypte parmazánem.