Kate Veg & Gluten free
Dušený fenykl v pomerančích s jasmínovo-mátovo-limetovou rýží
Zelenina před více než 9 roky z www.ceskatelevize.cz
Ingredience
- 4 mladé malé fenykly
- 2 velké pomeranče
- 100 g kumquatů
- 1 malá chilli paprička
- 50 g másla
- 4 kuličky nového koření
- 4 bobkové listy
- 8 kuliček celého pepře
- snítka tymiánu
- 300 ml pomerančového džusu
- 1 limeta (šťáva)
- 40 ml anýzového likéru
- 80 g medu
- špetka soli
Postup
1. Z pomerančů nastrouháme kůru, kumqáty rozčtvrtíme a odstraníme vnitřní dužinu (tu nepoužíváme), chilli papričky a vše společně orestujeme na přepuštěném másle.
2. Do směsi přidáme koření (bobkový list, nové koření, pepř, tymián), zarestujeme, zalijeme šťávou z pomeranče a limetky, džusem, zastříkneme anýzovým likérem. Do tohoto rozvaru vložíme očištěný fenykl, podusíme 15–20 minut, dochutíme medem a špetkou soli.
rýže
200 g jasmínové rýže
sůl
40 g másla
kůra z jedné limety
snítka máty
Rýži vložíme do vroucí osolené vody, vaříme asi 12 minut, poté scedíme. Máslo rozpustíme, přidáme limetovou kůru, nasekanou mátu a promícháme s uvařenou rýží.