Kate Veg & Gluten free
Domácí sušená rajčata
Zelenina před více než 9 roky z www.svasniprojidlo.cz
Ingredience
- kilo menších rajčat
- snítku tymiánu
- sůl
- obyčejný olej podle potřeby (cca 1-1,5dcl)
Postup
Rajčata jsem nejprve zbavila stopek a překrojila jsem je na půl. Všechny půlky jsem zbavila semínek s přebytečnou šťávou a rozložila je na plech s pečícím papírem.
Nakonec jsem půlky rajčat pokapala trochou oleje, posypala tymiánem a solí. Plech jsem vložila do studené trouby, nastavila na ní 170°C a pekla přibližně 1,5 hodiny, dokud rajčata nebyla správně scvrklá.
Ještě horká jsem je naložila do sklenice, zalila jsem je takovým množstvím teplého oleje tak, aby rajčata zůstala ponořená a ihned zavřela. Sklenici jsem pak nechala vychladnout a uložila do špajzu.