Kate Veg & Gluten free
Brokolicový salát s paprikou a těstovinami
Saláty před více než 9 roky z kucharkazesvatojanu.blogspot.cz
Ingredience
- Dvě hlávky brokolice očistíme, rozebereme na růžičky a vhodíme do dostatečného množství vroucí osolené vody se lžící citrónové šťávy. Pět minut vaříme, scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a pokrájíme nadrobno. Dáme do mísy a promícháme s jednou kapií pokrájenou na kostičky a nakrájenou cibulí. Uvaříme 200 g semolinových těstovin a vmícháme je k zelenině.
- Rozmixujeme 200 g bílého tofu, 5 lžic panenského olivového oleje, lžíci dijonské hořčice, půl lžičky třtinového cukru, půl lžičky soli a dvě lžíce jablečného octa dohladka.
- Zeleninu s těstovinami promícháme se zálivkou a posypeme nasucho praženými slunečnicovými a dýňovými semínky. Případně dosolíme nebo dokyselíme.
Postup
.