Kate Veg & Gluten free
Bramborové knedlíčky se zeleninovou omáčkou
Zelenina před více než 9 roky z kucharkazesvatojanu.blogspot.cz
Ingredience
- Pět cibulí a pět stroužků česneku osmahneme na oleji, zasypeme třemi lžícemi cukru a za občasného míchání necháme na střední stupeň zkaramelizovat. Přidáme pokrájenou ačokču, rajčata a papriky (všeho by mělo být na objem asi tak stejně, ale nevážila jsem to, prostě od oka). Osolíme, okořeníme pepřem, oreganem a bazalkou, podlijeme trochou červeného vína a dusíme do odpaření většiny tekutiny, musí vzniknout hustá omáčka s kousky zeleniny.
- 800 g brambor uvaříme ve slupce, oloupeme a najemno nastrouháme. Na vále promícháme s 200 g hrubé mouky a půl lžičkou soli. Uhněteme pružné těsto, ze kterého vyválíme hada a nakrájíme na špalíčky. Přivedeme k varu větší množství osolené vody a knedlíčky do ní zaváříme. Vaříme je asi 2 - 3 minuty od vyplavání.
Postup
.