Adam Lenger
Falešná dršťková polévka z hlívy
Polévky před více než 9 roky
Ingredience
- 1 větší cibule
- 70 g rostlinného másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 400 g hlívy ústřičné
- 1,5 l vody, 3 lžičky mleté sladké papriky
- sůl, pepř
- drcený kmín
- majoránka
- 3 stroužky česneku
Postup
Cibuli nakrájejte najemno a zpěňte ji v hrnci na rozpuštěném másle. Když začne zlátnout, zasypejte ji hladkou moukou a usmažte růžovou jíšku. Pek přidejte pokrájenou hlívu ústřičnou a sladkou papriku, ,vše promíchejte a zalijte vodou. Podle chuti přidejte sůl, pepř, trochu drceného kmínu, vše ještě jednou promíchejte a nechte vařit asi 35-45 minut, až je hlíva úplně měkká. Na závěr do polévky prolisujte tři stroužky česneku, majoránku a příadně ještě dosolte.