www.delibety.com
Tekvicové/Dýňové maslo
Lekváre, džemy, chutney před více než 9 roky
Ingredience
- 1/2 Hokkaidó tekvica
- Šťáva z 1 citróna
- 1/2 lyžičky škorice
- 1/2 lyžičky klinčeka/hřebíček
- 1/2 lyžičky muškatového orieška
- 3 lyžice trstinového cukru
- 1 lyžica Agáve sirupu
Postup
1. Tekvicu Hokkaidó dôkladne umyjeme, zbavíme jadierok a drene.
2. Nakrájame na drobne kúsky a pečieme pri teplote 180 C 30 mimút.
Na maslo použijeme iba polovicu tekvice, zo zvyška pripravíte skvelú polievku alebo šalát.
3. Vložíme upečenú tekvice do milovanej nádoby a tyčovým mixérom rozmixujeme na kašu/ pyré.
4. Na panvicu vložíme tekvicové pyré, pridáme šťavu z 1 citróna, korenie: škorica, klinček, muškátový oriešok, pridáme cukor a agáve a necháme spoločne povariť, prejsť varom(cca 20-25 minút).
5. Naplniť do zavarovacieho skla, v chladničke nezavarené vydrží 2 týždne.
Lahodne chutí s kozím syrom a ako marmeláda na čerstvý tekvicový chlebík.
Dobrú chuť,
DeliBety