Kateřina Obrazová
Buta no kaku-ni podle Marka Hory
Maso & ryby před více než 9 roky z www.thinkfood.cz
Ingredience
- 1,5 kg vepřového bůčku z přeštíka
- 90 ml sojová omáčka
- 60 ml Tamari sójová omáčka
- okara (drť sójových bobů)
- 270 ml saké
- 270 rýžové víno - Mirin
- 300 ml Mizuame – japonský cukrový rozvar (lze nahradit kukuřičným sirupem)
- voda
Postup
Vepřový bůček nakrájíme na kousky, které opečeme na oleji. Potom ho povařímev s okarou přibližně hodinu, do poloměkka. Pak maso zchladíme a necháme odpočinout do druhého dne.
Dáme vařit 900 ml vody přidáme sójovou omáčku, mirin, japonský cukerný rozvar, saké u a vaříme bůček přibližně další hodinu. Podáváme na opečeném lilku a s japonskou hořčicí. Zdobíme jemně nakrájeným pórkem.