Eva
Bazalkovošpenátové noky
Těstoviny před asi 11 roky z www.albert.cz
Ingredience
- 300 g čerstvého špenátu
- svazek čerstvé bazalky
- 1 stroužek česneku
- 140 g polotučného tvarohu
- 85–100 g hladké mouky
- 2 vejce
- 100 g parmazánu
- mletý muškátový oříšek
- sůl
- pepř
- olivový olej
- rukola
- přidat všechny položky do seznamu
Postup
Recept vyšel v magazínu únor 2013.
Špenát dejte do větší mísy a přelijte ho vroucí vodou. Nechte 2 minuty stát, pak jej sceďte a důkladně vyždímejte. Nechte zchladnout a znovu vyždímejte a najemno nasekejte. Pak špenát smíchejte s bazalkou, česnekem a vykapaným tvarohem, moukou, vejci a parmazánem. Přidejte špetku muškátového oříšku a podle chuti sůl a pepř. Směs dobře promíchejte a pak z ní vytvořte noky velikosti vlašského ořechu a na 30 minut dejte do lednice. Vodu přiveďte k varu a nasypte do ní knedlíčky. Až vyplavou k povrchu, vařte je ještě minutu. Podávejte je pokapané olejem, ozdobené rukolou.
• celé • 400 g • 100 g = 6,23 Kč • v…
• 250 g • 100 g = 7,96 Kč