Eva
Nádivka s uzeným bůčkem a jarními bylinkami
velikonoce před asi 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 10 rohlíků, nakrájených na kostičky
- 7 vajec
- 100 ml mléka
- 100 ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř
- muškátový oříšek
- 520 g uzeného bůčku (už předvařeného, vakuovaného)
- 2 lžíce másla nebo sádla + na vymazání formy
- 1 velká hrst petrželky, nasekané nadrobno
- 2 hrsti čerstvých kopřiv, nasekaných nadrobno
- 1 lžíce nasekané pažitky
- 1⁄2 lžičky prášku do pečiva
Postup
Příprava jídla
1 Rohlíky dejte do větší mísy a pak je přelijte směsí vajec prošlehaných s mlékem, smetanou, solí, pepřem a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku. Rohlíky by měly tekutinu krásně nasát.
2 Bůček nakrájejte na kostičky a opečte na sádle či másle, nechte zchladnout a pak přimíchejte k rohlíkům. Nakonec přidejte nasekané bylinky a prášek do pečiva a promíchejte. Nádivku přendejte do formy vymazané máslem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova a dokřupava.