Jolča Stejskalová
LEMON CURD
krémy před více než 9 roky z www.vypecky.com
Ingredience
- 4 citrony - doporučuji bio, kůra neni chemicky ošetřená
- kůra ze dvou citronu
- 225g cukru krystal
- 4 vajíčka
- 125g másla
Postup
Ze dvou citronu jsem nastrouhala kůru a ze všech citronů jsem vymačkala šťávu. Trochu dužiny nevadí, ale pecičky vylovte :) Šťávu jsem nalila do rendlíčku, přidala cukr a máslo. Pozvolna jsem krém vařila a stále míchala. Pak jsem rozkvedlala čtyři vajíčka a pomalu vlévala do citronového rozvaru. Krém jsem nechala chvilku vychladnout, aby se vajíčka nezdrcla. Znovu jsem dala krém na plotnu a opatrně jsem vařila a míchala 10 minut. Je potřeba na velmi mírném ohni nechat probublávat a stále míchat a míchat!
Krém vydrží v lednici 2 týdny, pokud ho nesníte dříve:-)