Jolča Stejskalová
Fotorecept: Domácí masová pomazánka
zavařeno před více než 9 roky z dobruchut.azet.sk
Ingredience
- 3 kg rajče
- 1 kg paprika
- 1 kg mleté vepřové maso
- 1 kg cibule
- 150 g cukr
- 100 g sůl
- 500 g hořčice
- 400 ml olej
- 5 ks feferonka
Postup
Všechny suroviny umeleme na masovém mlýnku a vaříme v hrnci dvě hodiny. Je třeba dodržet dobu vaření, aby se přebytečná voda vypařila ... jinak bude pomazánka řídká.
Po dvou hodinách odstavíme a přidáme olej a hořčici, pořádně promícháme a necháme trochu vychladnout. Pak směs rozmixujeme v robotu na hladkou kaši a plníme do sklenic. Sterilizujeme 10 minut.
Dobrou chuť!