Sevillana
Sušená rajčata v oleji
AROMA DE VERANO před více než 9 roky z mojedilo.ireceptar.cz
Ingredience
- čerstvá rajčata
- balzamikový ocet (pár kapek)
- olivový olej
- sůl
- pepř
- koření a přísady podle chuti, např.: bazalka, oregano, tymian, chilli papričky, kapari, česnek
Postup
Rajčata umyjeme a osušíme, z jednoho kilogramu rajčat získáte cca 120 – 130 g sušených rajčat.
Krájet můžeme rajčata na dva způsoby. Buď je nakrájíme na plátky nebo je rozpůlíme a vydlabeme dužinu.
Rozkrájená rajčata rozložíme na pečící papír na plech. Mírně je osolíme a opepříme.
Sušíme je v sušičce nebo v horkovzdušné troubě. Tento proces je poměrně zdlouhavý, je možné sušit rajčata v troubě i přes noc. Správně sušená rajčata nebudou šustit, jako třeba houby, ale poznáte je podle toho, že mají pokroucený a nakrabatěný okraj.