www.delibety.com
Velikonoční nádivka s králíkem a zeleninou
Veľkonočná inšpirácia:) před asi 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 350 g uzeného masa
- 400 g králičího masa
- 3 housky, na kostičky
- 100 ml vývaru z uzeného masa
- 100 ml mléka
- 4 vejce
- 150 g pórku
- 150 g mrkve
- 2 lžíce nasekané pažitky
- sůl a čerstvě mletý pepř
- strouhanka na zahuštění (asi 2 hrsti) + na formu + máslo na formu
Postup
Příprava jídla
1 Předehřejte troubu na 180 °C a chlebíčkovou formu o objemu 1,2 l vymažte máslem a vysypte strouhankou. Maso omyjte a zvlášť uvařte uzené a zvlášť králičí maso.
2 Uvařené uzené maso umelte, králíka a housky nakrájejte na kostičky. Pečivo vložte do mísy, zalijte vývarem a mlékem a nechte vsáknout.
3 Přidejte mleté uzené a promíchejte. Pórek očistěte, omyjte a nakrájejte, mrkev nahrubo nastrouhejte a obojí v cedníku spařte horkou vodou. Nechte okapat a přidejte s králičím masem do mísy k housce.
4 Vmíchejte pažitku, prošlehaná vejce, osolte a opepřete. Podle potřeby zahustěte strouhankou a přesuňte do připravené formy. Pečte 45–50 minut dozlatova, pak nechte chvíli zchladnout na mřížce. Vyklopte a krájejte na porce. Nádivku podávejte teplou i studenou.