Jolča Stejskalová
Letní cizrnový salát s bylinkami
Saláty před více než 9 roky z fresh.iprima.cz
Ingredience
- 250 g uvařená nebo sterilovaná cizrna
- 8 ks sezonní vyzrálá rajčata
- undefined zelená nať ze 3 jarních cibulek
- 2–3 stonky řapíkatý celer
- undefined listový salát na 4 porce (nejlépe římský nebo ledový)
- 6 lžic extra panenský olivový olej (nebo ořechový olej)
- 3 lžíce čerstvá citronová šťáva
- 2–3 stroužky česnek
- 1 lžička sůl
- undefined čerstvě mletý pepř
- 1 větší hrst čerstvá máta
- 1 hrst čerstvá petrželka
Postup
Nejprve smíchejte všechny ingredience na zálivku a nechte chvilku odležet, aby olej nasál chuť bylinek.
Nakrájejte rajčata na menší kostičky, řapíkatý celer a nať cibulky najemno a promíchejte s cizrnou a s dresinkem.
Omyjte salát a osušte ho – nejlépe v salátové sušičce. Na talířích udělejte salátové „lůžko“ a na něj dejte cizrnový salát. Dle potřeby dochuťte solí a pepřem.
PRIMA TIP: Chcete-li jídlo ještě více obohatit živinami, nepoužívejte sterilovanou cizrnu, ale uvařte ji v papiňáku s řasou kombu. Uvařenou, měkkou kombu pak nasekejte na malé kostičky a vmíchejte do salátu.