Jitka Marková
Německý tvarohový koláč s rozinkami
Judita před více než 9 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 200 g hladké mouky
- 125 g másla
- 75 g krupicového cukru
- špetka soli
- 1 vejce
- 250 g tučného tvarohu ve fólii
- 500 g tučného tvarohu ve vaničce
- 100 g zakysané smetany
- 150 g krupicového cukru
- strouhaná kůra z 1 biocitronu
- 1 lžíce vanilkového cukru (nejlépe s pravou vanilkou)
- 3 žloutky
- 20 ml tuzemáku
- 100 g rozinek, propláchnutých
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 3 bílky
- špetka soli
Postup
Příprava jídla
1 Mouku, máslo, cukr, sůl a vejce rychle zpracujte ručně nebo v robotu. Z těsta vyválejte plát a vyložte jím dortovou formu tak, aby okraj byl cca 4 cm vysoký. Dejte odležet do chladu.
2 Troubu předehřejte na 175°C. Zakysanou smetanu, cukr, žloutky, citronovou kůru, vanilkový cukr a rum smíchejte s oběma tvarohy.
3 Rozinky smíchejte se škrobem a přidejte do tvarohu. Bílky ušlehejte se solí na pevný sníh. Nejdříve zamíchejte 4 lžíce sněhu do tvarohu, pak zbytek. Tvarohovou náplň rozetřete na těsto a pečte cca 1 hodinu.