Pipi
Ďábelská vejce
Pipininy předkrmy před asi 11 roky
Ingredience
- 1 hrnek vody
- 1/3 hrnku bílého vinného octa
- 1 malá červená řepa, oloupaná a nahrubo nastrouhaná
- 1/2 šalotky, nebo červené cibule, jemně pokrájené
- 1 bobkový list
- 1 lžička sirupu z agáve či cukru
- 4 vejce, natvrdo uvařená
- 1/2 lžičky celého kmínu
- 3 lžíce majonézy
- 1 lžička (hrubozrnné) hořčice
- hladkolistá petrželka či bazalka na ozdobení
- sůl, pepř
Postup
Na marinádu si v silnostěnném hrnci smíchejte vodu s octem, nastrouhanou řepou, cibulí, bobkovým listem a sladidlem. Směs přiveďte k varu, zmírněte plamen a pod pokličkou pozvolna vařte asi dvacet minut. Po uvaření směs odstavte ze sporáku a nechte zcela vychladnout.
Jakmile je marináda vychladlá, přendejte ji do menší misky spolu s oloupanými vejci a za občasného promíchání nechte vejce marinovat minimálně dvě hodiny. (V lednici ve vzduchotěsné nádobě můžete údajně vejce marinovat až tři dny.)
V mezičase si na suché pánvi opražte semínka kmínu a poté je v hmoždíři roztlučte najemno. Hotová vejce osušte v papírové utěrce, rozpulte podél a oddělte žloutky do mističky. Žloutky následně utřete s polovinou kmínu, dále s majonézou, hořčicí, natrhanou bylinkou a solí a pepřem dle vaší chuti. Zdobítkem, nebo jen lžičkou plňte rozpůlené bílky žloutkovou pomazánkou a ozdobte zbylými bylinkami, solí a pepřem. Podávejte ihned.
Množství vychází na osm vaječných půlek.
http://leblogdepipi.blog.cz/1303/dabelska-vejce
www.delibety.com před asi 11 roky
Jéééj, tak na to bola tá strúhaná repa na facebooku...krásne, Pipi:)...Pipi, dajte si k recept ešte odkaz na Váš blog http://leblogdepipi.blog.cz/ :)