Zuzana Fabriciova
Tatarský biftek
Hovězí před asi 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 500 g hovězí svíčkové
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíci dijonské hořčice
- 4–5 kapek tabaska
- 2 lžíce worchesterské omáčky
- 1 lžíci koňaku
- 4 žloutky nebo 100 ml kvalitního olivového oleje
- 4 jemně nasekané jarní cibulky
- 4 lžíce kapar
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- celozrnný chléb na topinky
- 4 stroužky česneku
- olej na opékání
Postup
Příprava jídla
1. Maso najemno naškrábejte ostrým nožem.Pak svíčkovou zlehka promíchejte s oběma druhy hořčice, worchesterskou omáčkou, tabaskem a koňakem; maso příliš nepěchujte.
2. Vytvarujte bochánek a přesuňte ho do servírovací nádoby. Vytvořte čtyři důlky (před podáváním do nich vyklepnete žloutek) a dejte chladit.
3. Na rozpáleném oleji opečte topinky. Kapary, nakrájenou cibuli, pepř a sůl rozdělte do misek. Těsně před servírováním promíchejte maso se žloutky nebo s olejem a ochuťte cibulkou a solí. Každá si pak můžete po libosti potírat topinky česnekem a masem.