Jana Bodková
Obalovaná vejce
Velikonoční vejce před asi 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 7 velkých vajec
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 250 g mrkve, najemno nastrouhané
- 2 lžíce kari pasty
- 200 g strouhanky
- 85 g oříšků kešu, jemně nasekaných
- sůl a pepř na dochucení
Postup
1. Uvařte vejce
Šest vajec dejte do studené vody a přiveďte ji k varu. Vařte pět minut, pak vajíčka rychle zchlaďte pod studenou vodou a opatrně oloupejte.
2. A teď obal
Rozpalte olej a asi pět minut smažte cibulku, až začne vláčnět. Přidejte mrkev a opékejte ještě deset minut. Vmíchejte kari pastu a přisypte strouhanku. Sejměte ze sporáku a nechte směs vychladnout. Přidejte zbylé vejce, osolte a okořeňte.
3. Obalte vajíčka
Směs rozdělte na šest dílů a obalte jí vařená vejce. Pracujte rukama namočenýma ve studené vodě. Nakonec vejce obalte v oříšcích kešu. Rozpalte troubu na 190 °C.
4. Upečte je
Obalená vejce položte na plech pokrytý pečicím papírem a pečte je, až budou pěkně křupavá; nemělo by to trvat déle než dvacet minut. Potom je vyjměte z trouby a velmi ostrým nožem rozpulte.
Podávejte s mangovým či meruňkovým čatní.