Eva
Těstoviny s cibulí a houbami
Těstoviny před asi 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 400 g těstovin – třeba ve tvaru mušlí
- 20 g másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 5 šalotek či malých cibulí, oloupaných a nakrájených na dílky nebo příčně na třetiny či čtvrtiny
- 200 g drobných krémových žampionů, rozpůlených
- 60 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 70 g listů baby špenátu
- sůl
Postup
Příprava jídla
1 Těstoviny uvařte podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě, aby byly al dente. Slijte a udržujte v teple.
2 Mezitím zahřejte nepřilnavou pánev na středním plameni. Vložte máslo, olej a cibuli, opékejte deset minut, aby začala zlátnout. Vsypte houby a opékejte pět minut, aby změkly. Přidejte vývar a špenát a míchejte do chvíle, kdy listy zavadnou.
3 Těstoviny promíchejte s omáčkou a podávejte teplé. Můžete je posypat strouhaným parmazánem.