Eva
Kuřecí prsa plněná sýrem s modrou plísní
Má oblíbená jídla před asi 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 12 drobných brambor, na silné plátky
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky mořské soli, nejlépe vločkové
- 80 g jemného sýra s modrou plísní (nivy), nadrobno nakrájeného nebo rozdrobeného
- 60 g ricotty nebo žervé
- 2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
- 4 kuřecí prsní řízky (à cca 160 g)
- 20 g másla, studeného, nakrájeného
- 125 ml dobrého bílého vína
- 125 ml drůbežího vývaru
- 80 g baby špenátu nebo polníčku
Postup
1 Zahřejte troubu na 220 °C a plech vyložte pečicím papírem. Brambory smíchejte na plechu se lžící olivového oleje a 2 lžičkami soli. Pečte 20–25 minut doměkka, občas obraťte.
2 Mezitím smíchejte v misce sýr s modrou plísní, ricottu a 2 lžíce petrželky. Kuřecí řízky ostrým nožem podélně (naplocho) nařízněte, aby vznikly kapsy. Naplňte je sýrovou směsí.
3 V pánvi na středním plameni zahřejte lžíci oleje. Kuře opečte z každé strany asi 4–5 minut, aby bylo zlatohnědé a propečené. Přendejte ho na talíř a zakryjte alobalem, aby nevychladlo.
4 Na téže pánvi na středním plameni rozpusťte máslo. Vmíchejte víno a vývar. Přiveďte k varu a vařte 2–3 minuty, aby se směs mírně zredukovala. Vsypte špenát či polníček a minutu ho za stálého míchání prohřívejte, aby zavadl.
5 Kuře podávejte se špenátem či polníčkem, omáčkou z pánve a bramborami.