Jana Knotková
Perfektní vegeburger (quinoa, cizrna, batáty & cuketa)
Vegetariánské před více než 9 roky z zezahradydokuchyne.blogspot.co.at
Ingredience
- 250g červené quinoy
- 1 střední batát (oloupaný a nakrájený na kostky)
- 1 hrnek vařené cizrny
- 1 malou najemno nakrájenou cuketu
- 1/2 hrnku dýňových semínek
- 5 lžic drceného lněného semínka
- 3 lžíce nahrubo nakrájené čerstvé bazalky
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
- 1/2 lžičky čerstvého tymiánu
- 2 lžíce oleje
Postup
Quinou propláchněte v jemném sítu vařící vodou (stejně jako u jahel se tak zbavíte případné hořkosti) a spolu s batátem a dvěma hrnky vody ji vařte do změknutí - trvá to asi 20 minut.
Do velké mísy dejte scezenou quinou, batáty a všechny ostatní suroviny a pomocí vidličky dobře promíchejte. Při míchání vidličkou rozmačkejte batáty a cizrnu. Výsledná směs by neměla být příliš jemná, spíš by měla obsahovat jednotlivé kousky surovin.
Rozehřejte troubu na 180 stupňů. Ze směsi vytvarujte jednotlivé burgery - lépe se mi manipulovalo s vyššími - dělala jsem vysoké asi 2 cm. Každý burger opečte nejdříve na pánvi - stačí 3 minuty z každé strany. Poté je přendejte na plech vyložený papírem na pečení a pečte 15 minut v troubě.