Jana Knotková
Domácí kečup
Dochucovadla před více než 9 roky z www.svasniprojidlo.cz
Ingredience
- 800g rajčat
- 2 střední cibule
- 6 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- sůl
- 2 lžíce cukru
- 1-2 lžíce bílého vinného octa
Postup
Rajčata jsem si nakrájela na kousky spolu s cibulí, vložila jsem je do hrnce, přidala asi 1 deci vody a ponorným mixérem rozmixovala na kaši. Ke směsi v hrnci jsem přidala nové koření, bobkový list a cukr a vše jsem dala vařit.
Kečup jsem pomalu provářela asi 3/4 hodiny, dokud směs nezhoustla a neztmavla. Nakonec jsem přidala podle chuti ocet a trochu soli.
Z kečupu jsem vyndala nové koření a bobkový list a přepasírovala jsem ho v pasírovači najemno. Takto hotový kečup jsem v hrnci znova zahřála a horký jsem jej plnila do sterilizovaných sklenic.