Jana Knotková
Ovesno-slunečnicové sušenky s džemem
Cukroví, sušenky, bonbóny před více než 9 roky z delicious-blog-lucie.blogspot.cz
Ingredience
- Džem
- 1 hrnek červeného rybízu
- 5 datlí
- Sušenky
- 1 lžíce chia semínek + 3 lžíce vody
- 120 g slunečnicových semínek
- 150 g ovesných vloček
- 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- špetka soli
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 4 lžíce kokosového oleje
- 100 ml mandlového mléka
- 4 lžíce javorového sirupu
Postup
Na džem jsem si krátce rozvařila rybíz spolu s datlemi. Kdo chce, rozmixuje. Dala jsem vychladnout.
Na sušenky jsem si promíchala chia semínka s vodou a dala odležet do lednice. Mezitím jsem si pomlela slunečnicová semínka i vločky a smíchala je s práškem do pečiva a špetkou soli. V hrnku jsem si prošlehala roztopený kokosový olej s mlékem, sirupem, vanilkovým extraktem i chia semínky a přilila k suché směsi. Zpracovala jsem v celistou hmotu a tvarovala pomocí lžičky v menší sušenky. Uprostřed jsem udělala důlek a vyplnila jej připraveným džemem. Pekla jsem v předehřáté troubě zhruba 15 minut.