Lenka Volfová
OSTRUŽINOVÝ KOLÁČ - snadný, rychlý a k nezaplacení
sladké před více než 9 roky z plus.google.com
Ingredience
- korpus:
- 225 g polohrubé mouky/může být i celozrnná
- 125 g másla/Hery
- 30 g hnědého cukru
- 1 vejce
- náplň:
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 200 g bílé čokolády
- ostružiny
Postup
Ze surovin na korpus vytvoříme těsto způsobem snadným, tedy smícháním a důkladným propracováním všech ingrediencí. Vložíme do ledničky a zatím dáme rozehřát troubu na 170 stupňů. Ve chvíli, kdy je předehřáto, vpracujeme těsto do dortové formy, kterou vyložíme pečícím papírem (kvůli snazšímu vyndavání). Těsto vytáhneme i mírně do okrajů - budou nám pěkně držet náplň. Propícháme vidličkou a dáme péct na 10-15 minut.
Mezi tím si ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a postupně do ní vmícháváme tvaroh, tak aby směs byla jednolitá. Když vytáhneme korpus z trouby, navršíme na něj "krém" a poklademe ostružinami (možno i malinami, borůvkami, rybízem a vlastně asi čímkoli, co vás napadne).
Následuje už jen cesta do ledničky a cca za hoďku (ale klidně i dřív :-)) můžete pocukrovat a ladit chuťové pohárky na mňam zážitek! :-)
více na: http://mnamoza.blogspot.cz