Lucie Hromádková
Kedlubnová pomazánka s křenem
zelenina před více než 9 roky z www.labuznik.cz
Ingredience
- 300 g kedlubny
- polovina citronu
- jedna lžička nastrouhaného křenu
- dvě vejce uvařená natvrdo
- dvě sladkokyselé okurky
- dvě lžíce majonézy
- 100 g rostlinného másla
- dvě mladé cibulky s natí
- sůl, pepř
Postup
Kedlubnu očistíme, umyjeme, nastrouháme na jemném struhadle, vložíme do
mísy, pokapeme šťávou z citronu a necháme chvíli stát. V druhé míse
utřeme majonézu s máslem do pěny, přidáme oloupaná nakrájená vejce,
nastrouhané okurky, osolíme, opepříme a promícháme. Z nastrouhané
kedlubny vymačkáme šťávu, vmícháme do máslové pěny, přidáme na
jemném struhadle nastrouhaný křen, nakrájenou cibulku i s natí a
promícháme. Před podáváním uložíme na dvacet minut do ledničky.
Pomazánku můžeme ozdobit plátky rajčaty a kolečky uvařeného vejce.