Kristýna
Nové brambory s brynzou
Hlavní jídla před více než 9 roky z www.albert.cz
Ingredience
- 250 g slaniny v celku, nakrájené na kostičky
- 1 kg nových brambor
- 30 g másla
- 300 g brynzy
- 250 ml smetany ke šlehání
- 3 vejce
- undefined sůl
- undefined čerstvě namletý pepř
- undefined kefír
- undefined čerstvá majoránka k podávání
Postup
Pánev rozpálím na středním plameni a osmahnu na ní slaninu. Mezitím se mi vaří brambory ve slupce (asi 10 minut), a když už jsou skoro hotové, sliju je, nechám trochu vychladnout a nakrájím je na plátky.
Troubu předehřeju na 180 °C. Část másla rozpustím a vymažu jím zapékací mísu, do které vyskládám vrstvu brambor, potřu je brynzou, kterou jsem si prošlehala s trochou smetany, a posypu částí vypražené slaniny. Stejně postupuju se zbytkem zmíněných surovin, poslední vrstva jsou brambory.
Mísu vložím do trouby, nechám 10 minut zapéct, pak vše rovnoměrně zaliju smetanou prošlehanou s vejci, posypu špetkou soli a pepřem, pokladu lupínky másla a ještě asi 25 minut zapékám. Brynzové brambory jsou nejlepší s kefírem, ozdobené čerstvou majoránkou.