Jana Knotková
Dresinky, zálivky, omáčky… k letním pokrmům
Dochucovadla před téměř 10 roky z scribbler.cz
Ingredience
- Dvě třetiny šálku netučného podmáslí
- Půl šálku řeckého jogurtu (nebo přecezeného obyčejného bílého
- jogurtu)
- 4 lžíce majonézy
- 1 lžíci tence pokrájené šalotky
- 1 lžci posekaného čerstvého estragonu
- 1 lžíci posekané čerstvé pažitky
- 1 lžíci posekané čerstvé petrželové natě
- 1 lžíci čerstvé citrónové šťávy
- Půl lžičky soli
- Čtvrt lžičky čerstvě namletého černého pepře
- 1 menší stroužek česneku
Postup
Všechny přísady dobře promícháme nebo rozmixujeme. V ledničce můžeme dresink skladovat až po dobu jednoho týdne.