Kristýna
Omáčka bez vaření: bylinky & chilli paprička
Těstoviny před více než 9 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 2 lžíce výrazného panenského olivového oleje
- 1 lžíce másla, změklého
- 1 velký stroužek česneku, nakrájený nadrobno
- kůra nastrouhaná z 1/2 biocitronu
- 2 lžíce strouhaného pecorina + další k podávání
- 1 čerstvá červená chilli paprička, nasekaná
- mořská sůl
- hrst bazalkových lístků, nahrubo nasekaných
- hrst hladkolisté petrželky, nahrubo nasekané
- 1/2 lžíce nasekané máty
- 1 lžička nasekaného oregana
- 200 g špaget nebo linguine či bavette
Postup
1 Promíchejte olivový olej, máslo, česnek, citronovou kůru, pecorino a chilli papričku a osolte. Nechte omáčku odpočinout při pokojové teplotě nebo mísu (pokud je žáruvzdorná) položte na hrnec s osolenou vodou, než ji přivedete k varu a dáte do ní vařit těstoviny.
2 Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Sceďte je, ihned dejte do mísy k omáčce, posypte bylinkami a promíchejte. Podávejte s dalším pecorinem.