Jana Knotková
Pesto trapanese
Dochucovadla před téměř 10 roky z www.svasniprojidlo.cz
Ingredience
- 2 větší rajčata
- 1 malý stroužek česneku
- 20g parmazánu
- malou hrst mandlí
- malou hrst bazalkových listů
- olivový olej
Postup
Rajčata jsem si nechala spařit horkou vodou, kde jsem je nechala asi minutu, a pak jsem je ponořila do studené vody, aby se dala lehce oloupat.
Do malého mixéru (nebo i hmoždíře, chcete-li si dát práci) jsem vložila na větší kusy nakrájená oloupaná rajčata, přidala česnek, parmazán, mandle, bazalku a trochu oleje. Důkladně jsem pesto rozmixovala, podle potřeby ještě přidala olivový olej a přendala do uzavíratelné sklenice.
Ve sklenici můžete pesto skladovat v lednici tak 2-3 dny, použít je můžete samozřejmě ihned.