Sevillana
Flammkuchen
PAN před téměř 10 roky z www.mikynavkuchyni.com
Ingredience
- Na 4 koláče
- 300g hladké mouky
- 1 1/2 lžíce olivového oleje
- 150 ml vody
- 1/2 lžičky soli
- 1 velký kelímek (nebo dva malé) zakysané smetany
- 2 červené cibule
- 1 svazek jarní cibulky
- 200g pancetty nebo slaniny
Postup
Těsto uhněteme z mouky, soli, oleje a vody dohladka. Těsto by určitě nemělo být lepivé. Asi na půlhodiny ho necháme zabalené odpočinout v ledničce. Mezitím si připravíme smetanu, nakrájíme cibuli a slaninu. Troubu předehřejeme na 220 stupňů.
Odpočaté těsto rozdělíme na 4 díly a rozválíme na velmi tenký plát. Těsto můžeme na vále nechat pár minut odpočinout a pak ještě trochu vyválet. Vyválenou placku položíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme zakysanou smetanou, ozdobíme slaninou a červenou i jarní cibulkou. Opepříme a případně lehce osolíme.
Flammkuchen dáme péct do trouby asi na 10 minut než okraje lehce zezlátnou a lehce se nafouknou.